0
سبد خرید شما خالی است

زعفران چیست و چگونه می تواند به ما در بهبود سلامت کمک نماید

عنوان را به انگلیسی وارد کنید
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه برای مطالعه
0 دیدگاه
موضوع این نوشته را وارد کنید
زعفران ایرانی

زعفران یا زَرپَران با نام علمی( Crocus sativus) 

زعفران یا زفران معرب واژۀ زَرپَران در فارسی می‌باشد. این واژه از عربی به زبانهای لاتین و اروپایی وارد شده‌ است. گیاهی از تیرۀ زنبقیان است که گران‌ترین و بهترین و خوشبوترین ادویه جهان به شمار می آید و در آشپزی و طب کاربرد بسیار دارد.

پیاز زرانی( پیاز زعفران) ، یک پوشال قهوه‌ای رنگ دارد که از آن نگهداری می‌کند. پس از کاشت پیاز این گیاه، فرایند رشد آغاز شده و یک ساقه (تیج) درست می‌شود. سر آن غنچه می‌زند و این غنچه دارای بخشهایی می باشد که پس از برداشت و خشک کردن زعفران را به ما می دهد.

کلاله و خامه زرشکی رنگ گل زعفران برداشت و پس از خشک کردن برای چاشنی و رنگ دهی غذاها و همچنین مصارف دارویی به کار می‌رود.

بیشتر منابع زادگاه زعفران را ایران می‌دانند که بیش از ۹۹٪ زعفران جهان در آن برداشت شده و بزرگترین صادر کننده زعفران است و چین بزرگ‌ترین واردکننده زعفران جهان است.

عطر و طعم و خوشمزگی بی نظیر زعفران بخاطر وجود ماده‌ای به نام سافرانال می‌باشد و رنگ زرد زرینی که زعفران به غذا می‌دهد بخاطر کروسین یا کروچین است.

طیف‌ سنجی جرمی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، از روش‌های حرفه‌ای شناسایی زعفرانهای اصلی و تقلبی هستند.

زعفران اصیل ایرانی

زعفران اصیل ایرانی

مشخصات زَعفران :

زعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر است که از وسط پیاز یا قاعدۀ ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می‌شوند و از وسط این برگ‌ها، ساقه‌ای گلدار بیرون ‌می‌آید که به یک تا سه گل منتهی می‌شود. گل‌ها دارای ۶ گلبرگ بنفش‌رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته‌ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.

اندام گیاه زَعفران از کشت سوخ (پیاز)  پدید می آید.

رایجترین نوع پیاز زعفران بیضوی پخ، لوزی، تخم‌مرغی، دایره‌ای یا بیضوی پهن است. یکی از ویژگی‌ها برای انتخاب پیاز پهنای گردن آن است که
می تواند بسیار باریک، باریک و تا بسیار پهن دیده شود.

ریخت پیاز زعفران ممکن است گرد یا با تو رفته باشد و کلفتی دور آن نیز متفاوت است. شکل ظاهری پیاز از دید کاربرد بازاری آن از ویژگی‌های بسیار مهم می‌باشد.در پیاز زعفران نیز مانند بیشتر گیاهان دارویی که دارای پیاز هستند، با درصد بسیار پایینی چند قلویی وجود دارد.

پیاز زعفران دارای الیاف قهوه‌ای‌رنگ است که در برخی گونه‌ها بسیار فشرده و در گونه‌هایی دیگر کم‌ پشت‌تر است و از ورای آن رنگ سفید پیاز آشکارا دیده می‌شود.

پیاز زعفران یا سوخ زعفران

پیاز زعفران یا سوخ زعفران

چَمچه نخستین اندامی از زعفران است که زمان جوانه زدن مانند برگی سوزنی در رویه خاک دیده می‌شود. این اندام گیاه در برخی گونه‌ها بسیار بلند هستند که بیشتر در گونه‌های پابلند زعفران دیده می‌شوند. اما در گونه پاکوتاه زعفران این اندام به اندازه بسیار کوتاه نیز دیده می‌شوند.

در برخی از گونه های زَعفران اندام گیاه به علت شباهتی که به شاخ بز دارند به زعفران شاخ بزی معروف می باشد.

اصطلاح شاخ بزی معمولاً توسط تاجران برای تهیه زعفران با کیفیت درجه یک استفاده می‌شود.

در ابتدا تعدادی برگ‌های غشائی و سفیدرنگ پیدا می‌شوند که کارشان پوشش برگ‌های راستین و گل است. برگ‌های اصلی سبز رنگ و نازک هستند و ممکن است پس از بازشدن گل‌ها یا همزمان با آن رشد کنند.

برگ زعفران معمولاً از ۱ تا ۴ سانتیمتر می‌باشد و کلفتی آنها را می‌تواند از کم تا زیاد رده‌بندی کرد. برگ‌های آن نوک تیز دارد که روی آنها تیره‌تر و زیر شان روشنتر است. شدت این تیرگی ‌روشنی در گونه‌های مختلف متفاوت می‌باشد.

کلفتی برگ هم ممکن است در گونه‌های مختلف زعفران مانند خزری، زاگرسی، سفید، بنفش، زیبا و جوقاسم کم یا زیاد باشد.

گلهای درخشان زَعفران در ماه مهر، پدیدار می شوند.

این گل‌ها دارای شش اندام پوششی گلبرگ به رنگ بنفش یا سرخ قهوه‌ای هستند. رنگ گلبرگ به واریته ( نوع ) زعفران بستگی دارد. گل‌ها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه‌ شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی هستند.

قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه ‌شاخه است که به نام زعفران مشهور است و معطر و کمی تلخ است.

دسته بندی زعفران

دسته بندی زعفران

کُلاله مهم‌ترین بخش گل است که « زعفران » از آن به‌دست می‌آید. «کلاله» به بخش‌های گوناگون «سوپر نگین»، «نگین»، «سرگل»، و «پوشال» دسته بندی می‌شود.

مرغوبترین زَعفران که از کلاله به‌دست می‌آید سرخ‌ترین بخش آن است و هیچگونه شکست نداشته و به سوپرنگین اتویی معروف می باشد.

رنگ کلاله که به میزان کاروتنویید و لیکوپن موجود در آن بستگی دارد از سرخ پررنگ تا نارنجی کمرنگ دیده شده‌ است. کلاله سه ‌شاخه است و اندازۀ آن بسته به خامه که تعداد آن نیز سه‌تا می‌باشد، مختلف است و ممکن است بلندتر، کوتاه‌تر، یا برابر با آن باشد.

خامه زرد رنگ است که در برخی گونه‌ها مانند زعفران خزری بسیار پررنگ و در گونه‌هایی دیگر مانند زعفران زاگرسی کمرنگتر می‌باشد. این ناهمرنگی به کاروتنویید موجود در آن گونه بستگی دارد.

در رده بندی زعفران پس از جدا کردن کلاله با توجه به سالم یا شکته بودن آن به ترتیب به رده سوپر نگین ، نگین و سرگل و در نهایت بیشتر شکسته را نرمه می نامند .

کشت زَعفران در ایران :

ایرانیان از دیر باز با صدور زعفران به بسیاری از نقاط جهان باستان، خواص زعفران را به یونانی‌ها، رومی‌ها، چینی‌ها و اقوام سامی از جمله عرب‌ها معرفی کردند و شیوه زراعت آن را در سده‌های اول تا چهارم هجری به اُمت‌های اسلامی اطراف مدیترانه آموختند.

به این ترتیب که نخستین زعفرانکاری به وسیله ایرانیان تبعید شده توسط معاویه در نواحی شام دایر شد. پس از آن کاشت زعفران در شمال آفریقا و اندلس (اسپانیای امروزی) و صقلیه (سیسیل) رواج یافت. اقوام ایرانی همچون رستمیان و بنوطبری در انتقال فرهنگ زعفرانکاری مؤثر بودند.

زعفران به عنوان یکی از چاشنی‌های محبوب ایرانیان، همچنین یکی از محبوب ترین سوغاتی‌ها برای ایرانیانی خارج از کشور و توریستهایی است که به ایران سفر می‌کنند.

 

زعفران چاشنی با خواص بسیار

زعفران چاشنی با خواص بسیار

بر اساس آمار سال 1398 ایران با تولید سالانه ۳۳۰ تن و صادرات ۲۸۰ تن از این محصول بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادر کننده زعفران در دنیا است.

در این بین استانهای خراسان رضوی و جنوبی با سهمی ۸۵ درصدی بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارند. از دیدگاه کمّی شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی با سطح زیر کشتی بالغ بر ۷۵۰۰ هکتار زعفران در بین تمامی تولیدکنندگان کشور این محصول، رتبه نخست تولید را دارد.

زعفران شهر قاین (قاینات) یکی از با کیفیت‌ترین زعفرانهای تولیدی کشور قلمداد می‌شود که دلیل آن شرایط مناسب آب و هوایی در فصل کاشت و به ویژه برداشت است. همچنین زعفران گناباد به دلیل کاشت به روش سنتی و آبیاری با آب قنات‌ها به عنوان میراث جهانی کشاورزی در فائو ثبت شده ‌است.

قابل ذکر است که اصالت زعفران از خراسان جنوبی و شهر قاینات در ایران می‌باشد. ولی امروزه در شهرهای دیگر کشت شده و با نام زعفران قاین به فروش می‌رسند .

دلیل کیفیت زعفران مناطقی مثل قاینات و شهر و روستاهای اطراف آن آب و هوای خشکی آن است. چونکه هر ساله به دلیل تغییر آب و هوا تولید زعفران کم و زیاد می‌شود و نمی‌توان آن را کنترل کرد که این امر سبب شده زعفران سایر مناطق را با نام این منطقه که در کیفیت زعفران شهره است به فروش برسانند.

برداشت زعفران

برداشت زعفران

کشت زعفران در ایران در شهرستان تربت حیدریه، شهرستان زاوه، شهرستان کاشمر، شهرستان بردسکن، شهرستان خلیل‌آباد، شهرستان کوهسرخ، شهرستان تایباد، شهرستان باخرز، شهرستان گناباد، شهرستان سبزوار، شهرستان نیشابور، شهرستان بجستان، شهرستان خواف، شهرستان تربت جام و شهرستان قوچان دهستان دشتخاک ،در استان کرمان در استان خراسان رضوی، شهرستانهای قاینات، فردوس، بشرویه، سرایان و بیرجند در استان خراسان جنوبی, سربیشه و در استان قم شهرستان کهک کشت می‌شود.

پیازچه زَعفران در مناطق سردسیر با بارندگی زیاد بسیار بهتر از مناطق گرمسیر عمل می‌آید.

یکی از دلایل اصلی که باعث تمایز در کیفیت زعفران می‌شود، شرایطِ اقلیمی و آب و هوای آن منطقه است. هرچقدر منطقه سرد سیرتر باشد، عملکرد و عیار زعفران بالاتر می‌رود.

طی چند ساله گذشته کشت این گیاه در روستاهای منطقه دهدز استان خوزستان رواج پیدا کرده که بسیار با کیفیت به عمل می‌آید.

با توجه به بازار خوب فروش زعفران و اقلیم گسترده ایران امروزه علاوه به مناطق ذکر شده در مناطق دیگر کشور نیز کم و زیاد زعفران کشت
می شود.
از جمله در مناطق غربی کشور مانند شهرستان صحنه که محصول بدست آمده نسبتاً از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

البته لازم به ذکر است شیوه دیگری از کشت در حال رواج پیدا کردن می باشد که در هر شرایط آب هوایی و هر نقطه از کشور قابل اجرا است و آن کشت گلخانه ای با شرایط کنترل شده است. در این شیوه به علت قابل کنترل بودن شرایط محیطی می توان زعفران بسیار با کیفیتی به دست آورد.

زعفران مقاومت خوبی به سرما و گرما دارد. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که زعفران می‌تواند دمای هوا را از منهای ۲۲ تا ۴۰ درجه سانتیگراد تحمل کند این ویژگی آن سبب امکان گسترش کشت در نقاط مختلف کشور گردیده است.

اثر دارویی زَعفران :

زعفران ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکت‌های دارویی اروپایی از آن به عنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده می‌کنند.

کامپفرول موجود در گلبرگهای گل زعفران فواید بسیاری برای سلامت انسان دارد. از جمله فواید آن می توان به کاهش التهاب، خاصیت ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی اشاره کرد.

کروسین و سافرانال موجود در زعفران تأثیری مشابه داروی فلوکستین داشته و از باز جذب دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین جلوگیری نموده و بدین ترتیب اثر ضد افسردگی خود را اعمال می‌نماید.

کاهش میزان سروتونین منجر به افزایش علائم “PMS” یا سندرم پیش قاعدگی و به ویژه افسردگی می‌شود. نتیجه مطالعات نشان می‌دهد کروسین و سافرانال موجود در زعفران از بازجذب سروتونین جلوگیری کرده و در نتیجه منجر به افزایش مقدار سروتونین و کاهش علائم افسردگی در زنان مبتلا به “PMS” می‌شود.

از آنجاییکه افسردگی از مهم‌ترین عوامل کاهش میل جنسی است، بهبود آن موجب افزایش میل جنسی نیز می‌گردد.

دمنوش زعفران

دمنوش زعفران

کاروتنوئیدهای موجود در زعفران به ویژه کروسین و کروستین که آنتی‌اکسیدان هستند با جلوگیری از اکسیداسیون اسیدهای چرب در غشا سبب افزایش تحرک و بهبود مورفولوژی اسپرم و همچنین عملکرد جنسی آقایان می‌گردد.

زعفران با محدود سازی سنتز RNA و DNA در سلول‌های سرطانی، قطع واکنش‌های زنجیره‌ای رادیکال‌های آزاد، از طریق فعالیت آنتی‌اکسیدانی ترکیبات خود در پیشگیری و بهبود سرطان کمک می‌کند.

همچنین ترکیبات کاروتنوئیدی بر آنزیم “Topoisomerase 2” برهم کنش دارد که این خاصیت به فعالیت سیتوتوکسیکی زعفران بر می‌گردد و سبب آپپتوز سلول‌های سرطانی می‌شود.

طبق تحقیقات، زعفران با مهار اشتها از میان ‌وعده جلوگیری می‌کند.

در یک تحقیق نشان داده شده که، مصرف مکمل عصاره زعفران بطور قابل توجهی به کاهش اشتها، شاخص توده بدن (BMI)، دور کمر و توده چربی کل بدن کمک  می نماید. خاصیت آنتی‌اکسیدانی که در زعفران وجود دارد کلسترول خون را کاهش داده و از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.

زعفران برای بهبود بینایی در بزرگسالان مبتلا به AMD کمک کرده و موجب محافظت در برابر رادیکال‌های آزاد که موجوب خسارت AMD  است، می‌شود.

در طب سنتی، زعفران دارای طبع گرم بوده  به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد.

مصارف غذایی و صنعتی زعفران :

لقب زعفران «ادویه خورشید» است. زعفران به عنوان طعم دهنده غذا و برای رنگ پارچه در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعتگران به مقدار زیاد استفاده می‌شود.

زعفران به جهت طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور در شیرینی‌ها و دسرها و غذاهای ایرانی (به ویژه همراه با برنج)، صنایع شیرینی‌سازی، داروسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد.

ترکیبات شیمیایی زعفران :

زعفران دارای ۲۸ ترکیب آلی فرار است که به نوسانات سطح پی‌اچ بسیار حساس هستند. این ترکیبات در حضور عوامل اکسایش مثل نور و هوا به سادگی تخریب می‌شود و به همین دلیل است که حتماً می‌بایست در ظروف دربسته و محفوظ و همچنین، به دور از نور خورشید نگهداری شود.

مهمترین ترکیبات موجود در زعفران شامل ترکیبات زرد رنگ که به خوبی در آب محلول‌اند، ترکیبات تلخ از جمله پیکروکروسین که به ویژه مقوی معده می‌باشند، مواد معطر (اسانس) که مهم‌ترین ترکیب آن سافرانال می‌باشد که گاهی تا یک درصد زعفران را تشکیل می‌دهد، روغن ثابت به میزان حداکثر ده درصد، رطوبت حدود ده تا سیزده درصد و ترکیبات معدنی حدود پنج درصد است.

مقدار کروسین که تشکیل دهنده رنگ زعفران است وقتی در حالت غنچه چیده شود، بیشتر است.

ترکیبات شیمیایی زعفران

ترکیبات شیمیایی زعفران

خواص مصرف زعفران برای بدن ما چیست ؟

خواص زعفران برای کاهش ریسک بیماری‌های مختلف :

یکی از انواع خواص زعفران که خیلی برای بدن مهم است و ریسک ابتلا به بیماری را در بدن کاهش می دهد آنتی اکسیدان فراوانی است که در زعفران وجود دارد.

آنتی‌اکسیدانها ترکیب‌های شیمیایی و گیاهی هستند که در بدن ما می‌توانند اثرات موادی مثل رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو را خنثی کنند.

رادیکال‌های آزاد موادی هستند که روزانه در بدن ما در واکنش به عوامل محیطی مثل آلودگی هوا یا مواد موجود در غذاهای فرآوری شده آزاد می‌شوند. مقدار زیاد رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند اثرات مخربی داشته و باعث افزایش ریسک بیماری‌هایی مثل سرطان و بیماری‌های مختلف دیگر شود. به همین دلایل آنتی‌اکسیدانهای زعفران برای سالم نگهداشتن بدن ما بسیار مهم هستند.

خواص ضد افسردگی زعفران :

در زعفران آنتی‌اکسیدانهای مهمی مثل کروسین، کروستین، وجود دارند، کروستین و کروسین آنتی‌اکسیدانهای کاروتنوئیدی هستند که عامل رنگ قرمز زعفران هستند.این آنتی‌اکسیدانها دارای خواص ضد افسردگی بوده و می‌توانند از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت کنند.

همچنین، آنها می‌توانند به بهبود التهاب در بدن کمک کنند و ضمناً این آنتی‌اکسیدانها برای کسانی که علاقه به کاهش وزن دارند می‌توانند اشتهای آنها را کاهش دهند.

خواص زعفران برای حافظه:

در زعفران ۲ آنتی‌اکسیدان دیگر به نام سافرانال و کامپفرول هم وجود دارد.این آنتی اکسیدانها باعث می‌شود که زعفران طعم منحصر بفرد خودش را داشته باشد.

همچنین، این آنتی اکسیدانها برای بهبود و تقویت روحیه، حافظه، قابلیت‌های یادگیری و حفاظت سلول‌های مغزی ما در برابر استرس اکسیداتیو بسیار مهم است.

آنتی‌اکسیدان دیگر زعفران کامپفرول است که بیشتر در گلبرگ‌های گل زعفران پیدا می‌شود و دارای خواص ضد التهابی، ضد افسردگی و ضد سرطان است.

خواص زعفران برای  تقویت روحیه :

در مورد اثر مصرف زعفران بر روحیه افراد تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهند در افرادی که دارای علائم افسردگی هستند می تواند علائم آنها را تا حدی کاهش دهد.

دیگر تحقیقات انجام ‌شده در مورد خاصیت زعفران برای کاهش افسردگی نشان می‌دهند که مصرف ۳۰ میلی‌گرم روزانه زعفران به اندازه‌ای مصرف فلوکستین، ایمی پرامین و سیتالوپرام مؤثر است.

خاصیت ضد سرطانی زعفران :

همانطور که قبلاً هم گفتیم در زعفران مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان وجود دارد و این آنتی‌اکسیدانها برای مبارزه با اثر رادیکال‌های آزاد در بدن بسیار مفید هستند.

در تحقیقاتی که در مورد خواص ضد سرطانی زعفران انجام ‌شده، نتایج نشان می‌دهند که ترکیبات شیمیایی زعفران می‌توانند سلول‌های سرطانی روده را از بین ببرند یا از رشد آنها جلوگیری کنند.

همچنین، ترکیبات شیمیایی زعفران سلول‌های سالم بدن را دست‌ نخورده باقی می‌گذارند.

زعفران و درمان سرطان

زعفران و درمان سرطان

علاوه‌ بر این، تحقیقات در مورد خواص ضد سرطانی زعفران نشان داده‌اند که مصرف زعفران می‌تواند سلول‌های سرطانی را نسبت ‌به اثر داروهای شیمی‌ درمانی حساس‌تر کند و به درمان سرطان کمک کند با این ‌وجود، هنوز هم نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.

خواص زعفران برای زنان :

تحقیقاتی که درمورد فواید زعفران برای زنان انجام شده‌اند که نشان می‌دهند زنانی که به دلیل خوردن داروهای ضد افسردگی میل جنسی در آنها کاهش پیدا کرده‌ است، با مصرف ۳۰ میلی‌گرم زعفران در روز در طول ۴ هفته میل جنسی‌شان افزایش پیدا کرده است.

بنابراین، یکی از فواید زعفران برای زنان افزایش میل جنسی در آنها و کاهش مشکلات مربوط به ناباروری است.

فواید زعفران برای مردان :

زعفران یکی از غذاهایی است که می‌تواند بعنوان برانگیزنده جنسی محسوب شود. بررسی‌هایی که درمورد فواید زعفران برای مردان انجام شده نشان می‌دهد که زعفران می‌تواند برای مردان خصوصیات برانگیزنده جنسی را داشته باشد.

خواص زعفران برای آقایان

خواص زعفران برای آقایان

برای مثال، تحقیقات در مورد فواید زعفران برای مردان نشان داده‌اند که مصرف کردن حدود ۳۰ میلی گرم زعفران روزانه و در طول ۴ هفته می‌تواند عارضه اختلال نعوظ در مردانی که داروی ضد افسردگی مصرف می‌کنند را کاهش دهد.

علاوه‌ بر این، چند تحقیق دیگر هم نشان داده‌اند که خوردن زعفران برای مردان می‌تواند عملکرد نعوظ و تمایل جنسی آنها را افزایش دهد.

تحقیقاتی که درمورد بررسی خواص زعفران برای اسپرم مردان انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که خواص آنتی‌اکسیدانی زعفران می‌تواند به خاصیت جنبندگی اسپرم در مردان کمک کند، اما در افزایش تعداد اسپرم مردان تأثیر زیادی ندارد. بنابراین، خواص زعفران برای اسپرم مردان بیشتر از همان خواص آنتی‌اکسیدانی زعفران نشئت می‌گیرد.

خواص زعفران برای کاهش اشتها و کمک به کاهش وزن :

تحقیقاتی که درمورد خواص زعفران انجام شده‌اند نشان می‌دهند که خوردن زعفران می‌تواند اشتهای شما را کاهش ‌دهد و این مساله خودش به کاهش وزن شما کمک می‌کند.

همه ما در روز گاهی اوقات دوست داریم که یک یا دو میان وعده غذایی را بخوریم. افرادی که از مشکل چاقی رنج می‌برند، یکی از عوامل چاقی بیش ‌از حد آنها این است که معمولاً علاوه ‌بر وعده‌های اصلی میان وعده غذایی خیلی زیادی هم می‌خورند.

در یکی از تحقیقات مربوط به مصرف زعفران نشان داده‌ شده که زنانی در رژیم غذایی خود از زعفران استفاده کرده اند میزان کاهش وزن نسبت ‌به زنان دیگر که مکمل زعفران مصرف نمی‌کردند به ‌مراتب بیشتر بود.

زعفران و لاغری

زعفران و لاغری

خواص زعفران برای قلب :

تحقیقاتی که درمورد خاصیت زعفران برای قلب در حیوانات انجام شده‌اند نشان می‌دهند که خاصیت زعفران برای قلب می‌تواند این باشد که مصرف زعفران میزان کلسترول بدن را پایین می‌آورد.

این خاصیت زعفران برای قلب اینگونه عمل می‌کند که با پایین آوردن میزان کلسترول از مسدود شدن رگ‌های خونی در بدن جلوگیری می کند و به این صورت است که سلامت قلب افزایش پیدا می‌کند.

اثر زعفران بر کلسترول

اثر زعفران بر کلسترول

یکی دیگر از خواص زعفران برای قلب خواص آنتی‌اکسیدانی آن است. همانطور که قبلاً گفتیم سافرانال یکی از آنتی‌اکسیدانهای مهم موجود در زعفران است که بر طبق مطالعات انجام ‌شده می‌تواند به حفظ سلامت قلب کمک چشمگیری نماید همچنین، سافرانال می‌تواند میزان اکسیژن در بدن را افزایش دهد که این مسئله به جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

یکی دیگر از خواص زعفران برای قلب خاصیت ضد التهابی آن است.

خواص ضد التهابی زعفران :

التهاب یکی از پاسخ‌های بدن ما در واکنش به ورود عوامل خارجی مثل ویروس است. وقتی ‌که ویروس‌ها یا باکتری‌ها وارد بدن ما می‌شوند سیستم ایمنی بدن ما ممکن است یک پاسخ التهابی را از خود نشان دهد و این پاسخ التهابی اگر شدت داشته باشد ممکن است منجر به ضرر زیاد و حتی در بعضی مواقع منجر به مرگ ما شود.

زعفران می‌تواند پاسخ سیستم ایمنی را تنظیم کند و میزان پاسخ التهابی در بدن را کاهش دهد به این صورت، زعفران می‌تواند میزان التهاب در بدنمان را کمتر کند.

زعفران-سلامت قلب

زعفران-سلامت قلب

خاصیت زعفران برای فشار خون :

یکی دیگر از انواع خواص زعفران برای بدن کاهش فشار خون است به علت وجود آنتی اکسیدانهای موجود در زعفران همانطور که در خواص زعفرای برای قلب بیان شده می تواند با کاهش کلسترول و جلوگیری از انسداد عروق باعث می‌شود که خون جریان بیشتری در رگ‌ها داشته و در نتیجه به کاهش فشار خون کمک نماید.

خاصیت زعفران برای ریه:

مصرف زعفران می‌تواند مخاطی که در گلو و ریه‌های ما وجود دارد را شل کند و باعث شود که آنها به تدریج از گلو و ریه خارج شوند. این خاصیت زعفران برای ریه خیلی مفید است، زیرا به کاهش سرفه و سرماخوردگی کمک می‌کند.

علاوه‌ بر این، زعفران خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند از تنگ شدن مجراهای تنفسی جلوگیری کند.

زعفران و سلامت ریه

زعفران و سلامت ریه

خواص زعفران برای بهبود دهنده روند هضم غذا در معده :

با مصرف دمکرده زعفران شما می‌توانید از خواص آن برای معده بهر‌همند شوید. زعفران می‌تواند در زمان دل‌درد و نفخ برای معده برای مفید باشد.

اگر شما از مشکل گاز معده رنج می‌برید، سعی کنید دمنوش زعفران را با شیر قاطی نکنید، چون این کار می‌تواند وضعیت نفخ شما را زیادتر کند.

یکی دیگر از انواع خاصیت زعفران برای معده این است که مصرف زعفران می‌تواند ماهیچه‌های معده شما را تقویت کند و برای بهبود روند هضم در معده و دستگاه گوارشی شما خیلی مفید باشد.

تحقیقات در مورد خاصیت زعفران دم کرده برای مشکلات گوارشی نشان داده که مصرف منظم زعفران می‌تواند علائم چنین عوارضی را کاهش دهد. فواید زعفران دمکرده برای مشکلات گوارشی می‌تواند کاهش اسیدی بودن، افزایش جریان خون و تقویت متابولیسم باشد.

خواص زعفران برای افزایش میزان کلسیم در بدن :

از خواص زعفران برای استخوان می‌توان به نقش آن در افزایش میزان کلسیم در بدن اشاره کرد. همانطور که می‌دانیم کلسیم یک عنصر بسیار مهم در استخوانسازی و تقویت استخوانهای بدن ما است. کاری که زعفران برای افزایش کلسیم در بدن ما می‌کند این است که میزان جذب کلسیمی که می‌توانیم از غذا بگیریم را افزایش می یابد.

بنابراین، خواص زعفران برای استخوان و همچنین، جلوگیری از بروز بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان و دیگر بیماری‌های استخوانی مفید است که با افزایش سن ریسک بروزشان در افراد هم بیشتر خواهد شد.

خواص زعفران برای مغز :

خواص زعفران برای مغز به ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی آن باز می‌گردند. قبلاً هم گفتیم که در زعفران ترکیب‌های شیمیایی با خواص آنتی‌اکسیدانی وجود دارند. این ترکیب‌های شیمیایی در برابر اثرات مخرب موادی مثل رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو در بدن مبارزه می‌کنند.

سلامت مغز با زعفران

سلامت مغز با زعفران

تحقیقات در مورد خواص زعفران برای مغز انجام شده نشان داده‌اند که آنتی اکسیدان های زعفران می‌تواند به‌ سلامت مغز و سیستم عصبی ما کمک کنند. در زعفران آنتی‌اکسیدانهایی مثل کروسین، کروستین و سافرانال وجود دارند که می‌توانند به تقویت مهارت‌هایی مثل حافظه و مغز کمک کنند.

خواص زعفران برای اعصاب :

یکی دیگر از ویژگی‌های زعفران که می‌تواند برای بدن ما خیلی مفید باشد خواص آن برای اعصاب است.

محققان در حوزه اعصاب و سلول‌های عصبی درمورد خواص زعفران برای اعصاب کنجکاو و به اثرات آن علاقه‌مند هستند.

یکی از خواص زعفران دمکرده برای اعصاب می‌تواند این باشد که با مصرف زعفران شما می‌توانید درد اعصاب را کاهش دهید.

بنابر تحقیقاتی که درمورد خواص زعفران دمکرده برای اعصاب انجام شده‌اند نشان می دهد که کروسین و سافرانال موجود در زعفران می‌توانند در کاهش درد اعصاب مؤثر باشند. چنین موادی ترکیب‌های شیمیایی ضد درد هستند و می‌توانند پاسخ بیش‌ از حد سلول‌های عصبی به تحریک مکرر را کاهش دهند.

علاوه‌ بر این، دم کرده زعفران می‌تواند برای احیای سلول‌های عصبی مفید باشد. براساس تحقیقاتی که بر روی موش‌ها انجام ‌شده بود، نتایج آنها نشان می‌دادند که کروسینی که در زعفران وجود دارد می‌تواند از مرگ سلول‌های عصبی جلوگیری کند همچنین، محتوای سافرانال در زعفران برای بهبود آسیب‌های سلول‌های عصبی مفید است.

خواص زعفران برای آلزایمر :

زعفران و گلاب دو گیاه هستند که ترکیب آنها در دمنوش می‌تواند خواص زیادی برای بدن ما داشته باشد. گلاب مقداری ویتامین c وجود دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدنمان خوب است. عطر گلاب باعث آرامش می‌شود و خوردن آن می‌تواند به بی‌خوابی و کاهش سردرد کمک کند.

زعفران و بیماری آلزایمر

زعفران و بیماری آلزایمر

از جمله انواع خاصیت زعفران و گلاب تقویت مغز و کاهش ریسک بروز بیماری‌های قلبی، مغزی و عصبی مثل آلزایمر است. گلاب هم مثل زعفران یک خاصیت ضد التهابی دارد. به دلیل همین خاصیت زعفران و گلاب می‌تواند در درمان بیماری‌های تنفسی مثل سرماخوردگی و گلودرد برای بیمار مفید باشد.

فواید زعفران برای چشم :

زعفران با خواص و مواد غذایی که دارد می‌تواند برای سلامت چشم و بیماری‌های مربوط به چشمی مخصوصاً بیماری تباهی لکه زرد بسیار مفید باشد. بیماری تباهی لکه زرد به کاهش قوای چشمی و از بین رفتن توانایی دیداری در افراد و مخصوصاً افراد مسن گفته می‌شود.

مواد غذایی که در زعفران وجود دارند می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت این بیماری و تقویت بینایی در این افراد کمک کنند.

خواص زعفرای و چشم

خواص زعفرای و چشم

تحقیقاتی که درمورد فواید زعفران برای چشم انجام شده‌اند نشان می‌دهند که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی زعفران می‌توانند به سلامت چشم کمک و پیشرفت بیماری تباهی لکه زرد را کندتر کنند.

همچنین، تحقیقات انجام‌ شده در مورد فواید زعفران برای چشم نشان داده‌اند که مصرف کوتاه‌ مدت زعفران می‌تواند به برخی از جوانب قوه بینایی کمک کند و ضخامت پرده شبکیه شرکت‌کنندگان را افزایش می‌دهد.

خواص زعفران برای پوست :

شما با مصرف زعفران می‌توانید به سلامت پوست خودتان کمک شایانی نمایید .

یکی از انواع خواص زعفران برای پوست برای افرادی مناسب است که پوستشان جوش می‌زند. زعفران با خواصی که دارد می‌تواند از بروز جوش در پوست جلوگیری کند.

خاصیت زعفران برای پوست ویژگی ضد التهابی و ضد باکتریایی آن است که باعث می‌شود پوست ما تمیزتر بماند و هر چقدر که پوست ما تمیزتر باشد احتمال جوش زدن بر روی سطح آن هم کمتر خواهد بود.

زعفران و سلامت پوست

زعفران و سلامت پوست

یکی دیگر از انواع خاصیت زعفران برای پوست قابلیت آن برای درمان زخم‌های پوستی است. تحقیقاتی که در مورد زعفران و اثر آن بر روی پوست انجام شده‌اند نشان می‌دهند که زعفران یک عامل تقویت‌ کننده بازیابی و ترمیم پوست است.

اگر شما زخمی بر روی پوستتان به‌ وجود آمده باشد، با خوردن زعفران می‌توانید سرعت بازیابی و ترمیم آن را افزایش دهید. زعفران به طراوت و شادابی پوستتان کمک می‌کند.

روشن‌تر کردن پوست یکی دیگر از انواع خاصیت زعفران برای پوست است.

بیرون که می‌رویم هوا خیلی آلوده‌است، آبی که ما می‌خوریم ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشد که بر پوست ما اثر منفی داشته باشند و باعث شوند که پوست ما ظاهری بی‌جان و تیره داشته باشد.

یکی از فواید زعفران برای پوست بدن انسان این است که شما با مصرف آن می‌توانید به آن ظاهر باطراوت و خوبی را بدهید.

برای طراوت پوست، می‌توانید شیر و زعفران را با همدیگر قاطی کرده و آن را بر روی صورتتان بمالید.

کاهش روند سال‌خوردگی پوست یکی دیگر از فواید زعفران برای پوست است. زعفران ماده‌ای است که در خیلی از مواد و محصولات مربوط به آرایش و بهداشت از آن استفاده می‌شود.آبرسانی به پوست و جلوگیری از خشک شدن آن یکی از فواید زعفران برای پوست است.

فواید زعفران برای کودکان :

ما در بخش‌های قبلی در مورد خواص کلی زعفران در جوانب مختلف سلامتی افراد صحبت کردیم. زعفران با خواصی که دارد برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و تقویت روحیه آنها نیز مناسب باشد.

علاوه‌ بر این، زعفران برای کودکانی که مشکلات گوارشی دارند نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. شما می‌توانید زعفران را با شیر قاطی کنید و آن را به کودکتان بدهید.

خواص زعفران برای کودکان

خواص زعفران برای کودکان

زعفران می‌تواند به رشد استخوان کودکان کمک کند. در کودکان مدام نیاز به جذب کلسیم برای رشد استخوانهای وجود دارد و همانطور که قبلاً هم گفتیم زعفران می‌تواند به افزایش جذب کلسیم موجود در غذا کمک کند بنابراین، خوردن زعفران می‌تواند به رشد استخوانهای کودکان کمک کند.

خواص زعفران برای رماتیسم :

روماتیسم به مجموعه‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شود که باعث ایجاد دردهای مزمن در مفاصل بدن می‌شوند. در بیماران روماتیسمی علائمی مثل افسردگی و اضطراب رایج است و التهاب مزمن در بدن این افراد باعث افزایش چنین علائمی می‌شود.

خواص ضد التهابی و ضد افسرگی زعفران برای روماتیسم خیلی کاربردی است. زعفران یک عامل ضد التهابی است و می‌تواند به کاهش درد و التهاب و سفتی مفصل کمک کند.

تحقیقات در مورد اثرات ضد التهابی زعفران برای کاهش التهاب روماتیسمی در بدن نشان داده‌اند که این گیاه می‌تواند عوامل التهابی مربوط به بیماری روماتیسم در بدن را کاهش دهد و به کاهش درد روماتیسم کمک کند.

فواید زعفران برای زنان باردار :

در طول دوران بارداری زنان باردار ممکن است از عارضه‌ها و پیچیدگی‌های بارداری متنوعی رنج ببرند. برای همین، خوردن غذاهایی که به کاهش این عارضه‌ها و تسکین درد بارداری کمک می‌کنند خیلی مهم است.

زعفران یکی از غذاهایی است که فواید آن برای زنان باردار می‌تواند به آسان‌تر شدن دوره بارداری‌شان کمک کند.

یکی از فواید زعفران برای زنان باردار این است که خوردن دمکرده زعفران می‌تواند با افزایش جریان خون در رگ‌ها سبب کاهش فشار خون شده و از بالا رفتن آن جلوگیری نماید.

خواص زعفران در دوران بارداری

خواص زعفران در دوران بارداری

در زنان باردار هم فشار خون می‌تواند یک مشکل رایج باشد. درصورتی‌که زنان باردار به این مشکل رسیدگی نکنند می تواند بعداً برای آنها دردسرساز شود. با این وجود، بهتر است زنان باردار زعفران را به مقدار متعادل استفاده کنند زیرا مصرف بیش‌ از حد آن می‌تواند باعث افزایش شدید فشار خون شود.

یکی دیگر از فواید زعفران برای زنان باردار بهبود فرایند هضم در سیستم گوارشی آنها است. خیلی از زنان باردار مشکلاتی مثل یبوست، نفخ، ورم و سوزش معده را در دوران بارداری خود تجربه می‌کنند.

یکی دیگر از کاربردهایی که زعفران می‌تواند برای زنان باردار در طول دوران بارداری‌شان داشته باشد کمک به سلامت رحم آنها است.

فواید زعفران برای رحم :

یکی از خواص زعفران برای رحم این است که مصرف آن می‌تواند باعث تحریک انقباضات رحم شود و بر روی ماهیچه‌های صاف رحم تأثیر می‌گذارد. این مسئله در زمان زایمان و کلاً در دوران بارداری برای رحم بسیار مفید است.

همچنین، تحقیقات انجام ‌شده در مورد خواص زعفران برای رحم نشان داده‌اند که مصرف زعفران می‌تواند دهانه رحم زن را برای زایمان آماده کند.

فواید زعفران برای قاعدگی :

فواید زعفران برای قاعدگی زنان را هم نباید از قلم انداخت. برخی از زنان پریودهای نامنظمی دارند و حتی یکی از مشکلات پریودی آنها می‌تواند این باشد که آنها خون‌ریزی خیلی کمی دارند. یکی از خواص دمکرده زعفران می‌تواند این باشد که انقباضات رحم را تحریک می‌کند.

در زنانی که مشکل خون‌ریزی کم یا پریود نامنظم دارند مصرف زعفران می‌تواند انقباضات رحم را تحریک کرده و باعث تقویت جریان خون به سمت رحم شود.

این مسئله باعث می‌شود که مصرف زعفران باعث خون‌ریزی بیشتر در دوران پریودی شود و به زنانی کمک کند که مشکل خون‌ریزی کم در دوران پریودی دارند.

زعفران و تاثیر آن بر قاعدگی زنان

زعفران و تاثیر آن بر قاعدگی زنان

زنان در زمان پریود شدن ممکن است از اختلالی به نام اختلال قاعدگی دردناک رنج ببرند. این اختلال به درد دوران قاعدگی اشاره دارد که می‌تواند دلایل متنوعی داشته باشد. گاهی اوقات این درد آنقدر شدید است که می تواند در روال زندگی زنان اختلال به وجود بیاورد. یکی از روش‌هایی که می‌توانید با آن این درد را کاهش داد مصرف زعفران است.

به دلیل خواص ضد التهابی زعفران یکی از فواید آن برای پریود شدن کاهش دردهای شدید پریودی است. بنابراین، می‌توان از فواید زعفران برای پریود شدن و برای کاهش دردهای پریودی استفاده کنید.

خاصیت زعفران برای PMS :

خیلی از زنان از سندرم PMS یا سندروم پیش قاعدگی رنج می‌برند. این سندرم به علائم جسمانی، روانی و روحی گفته می‌شود که زنان معمولاً آنها را قبل یا در طول دوره پریودی‌شان تجربه می‌کنند.

تحقیقاتی درمورد بررسی خاصیت زعفران برای قاعدگی در زنان انجام شده‌است که نشان می‌دهند که خاصیت زعفران برای پریودی می‌تواند به کاهش علائم سندرم پیش قاعدگی در زنان کمک کند.

کسانی که از سندرم پیش قاعدگی رنج می‌برند ممکن است استرس شدید داشته باشند به این خاطر که هورمون استرس در آنها که کورتیزول نام دارد تا حد زیادی افزایش پیدا می‌کند.

یکی دیگر از فواید زعفران در پریودی بنابر بررسی‌های انجام ‌شده در این زمینه این است که خوردن زعفران می‌تواند میزان هورمون کورتیزول در بدن زنان را کاهش دهد کاهش هرمون کورتیزول نیز باعث کاهش میزان استرس در آنها شود. بنابراین، هم خوردن و هم بو کردن زعفران می‌تواند برای کاهش علائم سندرم پیش قاعدگی مفید باشد.

ثبت دیدگاه جدید

عسل لاوین
15 تیر 1402
نمایش دکمه راهنما

قیمت

  
فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
مقایسه
preloader